Oefenen en optreden met je band

Herken je het probleem dat je met je bandleden niet tot overeenstemming komt? SongBandit ondersteunt bands bij het vinden van de middenweg en de samenwerking. Organiseer met SongBandit je repertoire, repetities, optredens en meer! Je kunt zo veel bands toevoegen als je zelf wilt, en het is gratis.

Repertoire

Stel een nieuw nummer voor op basis van Youtube, Spotify of bijvoorbeeld een Dropbox link. Laat de andere groepsleden reageren met commentaar, of door het voorstel goed te keuren of af te keuren. SongBandit bepaalt een rapportcijfer voor een nummer op basis van de collectieve mening van de band. Dit helpt je bij het uitzoeken van het volgende te oefenen nummer.

Screen Shot 2014-11-04 at 23.55.55

Alles begint, naast een goede samenstelling van je repertoire, met name bij hoe leuk je het samen vindt om te spelen. Organiseer je nummers met behulp van genres en labels, het maken van templates voor optredens, en meer. Keur nummers af en zet voorstellen of geoefende nummers om tot repertoire.

Organiseer je agenda en optredens

Werk met elkaar aan het repertoire op gezette tijden of spreek incidenteel met elkaar af. Wanneer gaan jullie wat oefenen en wanneer en waar is het volgende optreden? Synchroniseer je optredens en repetities met je smartphone, en plan je route met Google Maps.

Jouw persoonlijke setlist

Als je oefent of gaat optreden is het handig om te weten welke liedjes je met elkaar gaat spelen tijdens je optreden. Stel een setlist samen en zorg voor een goede onderverdeling en balans bij het kiezen van je repertoire. Elk band-lid afzonderlijk kan een eigen versie van een setlist personaliseren door aantekeningen toe te voegen, zoals bijvoorbeeld toonsoort, (lead)zang, tempo, of bijvoorbeeld een akkoorden schema.

Blurred Screen Shot 2014-11-04 at 23.55.55

Zodra iemand de volgorde aanpast heeft dit geen consequenties voor je aantekeningen. De volgende keer worden aantekeningen bij nummers op dezelfde manier getoond. Een setlist wordt altijd als PDF aangeboden als download en kan daarom makkelijk worden afgedrukt op papier of meegenomen worden op een tablet computer.

Dashboard

Alles komt samen op het dashboard. Daar kom je door in de SongBandit app op het logo links boven te klikken. Op het dashboard worden de laatste voorstellen getoond. Eventueel kun je direct een voorstel beluisteren, beoordelen, inplannen voor de volgende repetitie, afkeuren, etc.

Documenten: Het collectieve geheugen van je band

Upload bestanden en koppel externe links aan een liedje, optreden of repetitie. Link naar het foto-album van het laatste optreden, de opnamen in Dropbox of upload een setlist in Excel. Koppel bijvoorbeeld een factuur of link naar een fotoalbum aan een optreden, zodat je ze altijd terug kunt vinden.

Lees bij “Deel setlists en bestanden met elkaar” meer over de mogelijkheden om samen te werken, of maak direct een nieuw account aan en probeer SongBandit zelf.

0 reacties op “Oefenen en optreden met je band
1 Pings/Trackbacks op "Oefenen en optreden met je band"
  1. blonde lace wigs

    These are generally superb blonde lace wigs.I like the style; the blonde lace wigs are a great change up from the standard blonde lace wigs.